1.ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ.
ΥΛΙΚΑ=κρεμμυδακι,φιλλετο κοτοπουλο,μπεϊκον,κρεμα γαλακτος,τυρι(να λιώνει) ρεγκατο,αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο,λιγο κρασι.1 πακέτο φύλλο κρούστας(π.χ. κανάκι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ=σε βούτυρο τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το μπέικον κ το κρεμμυδακι.Μολις αρχίσει να γινεται σβηνουμε με άσπρο κρασι.Αφου τραβήξει το περισσότερο κρασι ρίχνουμε την κρεμα γαλακτος κ χαμηλώνουμε τη φωτια.Αφου πάρει Κανά δυο χαμηλές βράσεις σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το τυρι ανακατεύοντας καλά για να μη πιάσει στον πατο.Ριχνουμε τα μπαχαρικά κ ανακατεύουμε να λιώσει το τυρι.
Κατόπιν αφήνουμε στην άκρη να κρυωσει.Στην συνέχεια απλώνουμε τα φύλλα κ τα κόβουμε στα 4 σε ορθογώνια κομματια κ λαδώνουμε τις 3 πλευρες.Απλωνουμε λιγο απ το μίγμα στην αλάδωτη πλευρά κ τυλίγουμε σα φλογέρες.
2.ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ.
ΥΛΙΚΑ=σπανακι,φετα φύλλο κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ=Αν είναι φρέσκο το σπανάκι κόβουμε τα κοτσάνια κ το πλένουμε καλά(3-4 νερά τουλάχιστον).Κατόπιν το βραζουμε.Αν είναι κατεψυγμένο το αποψύχουμε κ το ζεματάμε(συνήθως είναι προβασμενο).Αφήνουμε να κρυωσει, κ μετα ανακατεύουμε τη φετα με το σπανακι.Αφηνουμε να κρυωσει λιγο.Οσο κρυώνει η γέμιση απλώνουμε τα φύλλα κ κόβουμε σε στενόμακρες λουρίδες πάχους 5εκ περίπου κ λαδώνουμε στη μια πλευρά μονο.Όταν κρυωσει η γέμιση αφού τη στραγγίξουμε βαζουμε από λιγο στην αλάδωτη πλευρά κ τυλίγουμε σε σχημα τρυγονάκι.
3.ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ.
ΥΛΙΚΑ=8-10 μεγάλες μελιτζανες,1 μεγάλο κρεμμυδι,2 μεγάλες τοματες,αλατι πιπερι,λιγη μαγιονεζα,ελαιολαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ=βαζουμε τα υλικα σε ταψί κ τα ψήνουμε στο φουρνο όπως είναι.Αφου ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν κ τα ανοίγουμε ούτως ώστε να πάρουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες τις τομάτες κ το κρεμμυδι.Μετα τα ψιλλοκοβουμε με μαχαιρι.Αφου τα ψιλοκόψουμε βαζουμε αλάτι πιπέρι μια κουταλιά μαγιονέζα 1/3 του ποτηριού ελαιολαδο κ ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθουν.Σερβιρεται σκέτο σε πιατακι πρωτου.
4.ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ.
ΥΛΙΚΑ=χυμος από ένα λεμονι,ψυχα ψωμιου,ταραμα,ελαιολαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου