Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Tα Αφροδισιακά της Φύσης


Αυτό που λένε «Είσαι ό,τι τρως» ισχύει απόλυτα όταν έρχεται η ώρα της απόδοσης στο κρεβάτι. Φάε σωστά και κάνε το σεξ στη ζωή σου καλύτερο.

Ισπανική μύγα, όρχεις από κατσίκι, αυγά καρδερίνας, στρείδια, καρύδια με μέλι... Εδώ και 5.000 χρόνια, οι άντρες κυνηγούν το φυσικό αφροδισιακό, που θα τους μετατρέψει σε θεούς του σεξ. Μερικά είναι επικίνδυνα, ενώ κάποια άλλα δυσάρεστα στη γεύση. Για παράδειγμα, στην Κίνα μπορεί να σου προτείνουν να φας ωμά σαλιγκάρια, σε άλλες κουλτούρες ένας άντρας μπορεί να φάει μία ακέφαλη πέρδικα ή να βουτήξει ένα φαλλικό αντικείμενο σε λάδι και πιπέρι και μετά να το βάλει κάπου, που εσύ δεν θα το έβαζες ποτέ - κι όλα αυτά προκειμένου να αναπτερώσεις το ηθικό σου. Μη βιάζεσαι όμως να απορρίψεις όλες τις επιλογές. Οι παρακάτω λύσεις είναι νόστιμες και λιγότερο επώδυνες και περιλαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και βότανα που θα κρατήσουν τον σεξουαλικό μηχανισμό σου σε ετοιμότητα.

Κεράσι
Οι τροφές που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, όπως τα φρούτα, μπορούν να κάνουν καλό στο υδραυλικό σου σύστημα. Η χοληστερόλη μπορεί να φράξει τις αρτηρίες σου, ακόμα κι αυτές που βοηθάνε το πέος να στέκεται όρθιο. Απόφυγε λοιπόν τροφές που μπορούν να ανεβάσουν τη χοληστερόλη, όπως τηγανητά, βούτυρο και κόκκινο κρέας. Οταν διεγείρεσαι, το πέος σου χρειάζεται τη δεκαπλάσια ποσότητα αίματος απ' όσο συνήθως. Οταν οι αρτηρίες στο πέος φράζονται, τότε δεν μπορεί να διασταλεί για να κρατήσει το αίμα. Ετσι είναι δύσκολο να επιτευχθεί στύση. Κράτα τη χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα περιορίζοντας τα λιπαρά που καταναλώνεις στο 30% των συνολικών θερμίδων που τρως.
Αλλες τροφές > Οι νιφάδες βρώμης και τα όσπρια.

Στρείδια
Υπάρχουν διάφορες βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά ο ψευδάργυρος κάνει την περισσότερη δουλειά. Το μέταλλο αυτό σχετίζεται με γονιμότητα, σεξουαλική ικανότητα, έλξη και μακροχρόνια σεξουαλική υγεία. Είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνη που προωθεί την επιθυμία σε άντρες αλλά και γυναίκες. Κάθε εκσπερμάτωση μπορεί να ξοδέψει μέχρι και 5 mg ψευδαργύρου (το 1/3 των καθημερινών αναγκών σου). Η απάντησή σου σε αυτό είναι τα στρείδια: περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, αρκεί να φας μόνο ένα για να αναπληρώσεις τις απώλειές σου.
Αλλες τροφές > Η γαλοπούλα, τα δημητριακά και τα όσπρια.

Μακαρόνια
Αν δεν έχεις πολλή όρεξη, οι εκσπερματώσεις σου είναι μηδαμινές και η ποιότητα σπέρματος όχι και η καλύτερη, τότε μπορεί να φταίει η έλλειψη σεροτονίνης. Ο εγκέφαλος παράγει αυτήν την απαραίτητη χημική ουσία του σεξ όταν τρως υδατάνθρακες μαζί με τροφές που περιέχουν το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο βρίσκεται στο κρέας και σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Το στρες εξαντλεί τις αποθήκες σεροτινίνης. Η τρυπτοφάνη προκαλεί ύπνο κι έτσι όταν την καταναλώνεις με υδατάνθρακες, ο οργανισμός ηρεμεί για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσει να αναπληρώσει τη σεροτονίνη και να ενισχύσει την επιθυμία σου. Δοκίμασε ζυμαρικά και θα δεις ευεργετικά αποτελέσματα.
Αλλες τροφές > 100 γραμμάρια ψάρι, κοτόπουλο, μοσχάρι μαζί με ψωμί.

Σπαράγγια
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα στεροειδών, κυρίως φυτοοιστρογόνων, κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ορμονική θεραπεία για τους άντρες αλλά και για τις γυναίκες. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό και υπό τις σωστές συνθήκες, το σπαράγγι μπορεί να μεγαλώσει 22 εκατοστά σε 24 ώρες. Αυτό είναι αρκετό για να σε πείσει για τις ιδιότητές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: